Aanmelding

Indien u denkt logopedie nodig te hebben kunt u contact met ons opnemen. In dit gesprek kunt u zich aanmelden of advies vragen. Bij de eerste afspraak brengt u de verwijsbrief en uw verzekeringspasje mee. Vanaf heden moet iedere zorgverlener de identiteit controleren met het BurgerServiceNummer (BSN). Neemt u daarom ook een identiteitsbewijs mee (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).

Onderzoek

Bij uw eerste afspraak wordt een intake gedaan. Wanneer nader logopedisch onderzoek nodig is wordt hiermee gestart. Afhankelijk van het probleem, kan dit onderzoek één of meer sessies in beslag nemen. Na het onderzoek wordt een verslag gemaakt en met u besproken.

Behandeling

Logopedische behandeling wordt in principe in sessies van 30 minuten gegeven (dit is inclusief 4 minuten administratietijd). De behandeling is meestal een keer per week, bij voorkeur op een vaste tijd. De duur van de gehele therapie kan sterk variëren en is afhankelijk van de aard en de ernst van het probleem. Het is de bedoeling dat u thuis dagelijks oefent. U zult begrijpen dat wanneer er thuis niet (genoeg) geoefend wordt de vorderingen langer op zich laten wachten.
Wanneer de huisarts of specialist het nodig vindt, kunnen wij ook aan huis bij de patiënt behandelen. Dit geldt met name wanneer er mobiliteitsproblemen zijn zoals bijvoorbeeld bij neurologische aandoeningen en CVA-patiënten.

Afspraak

Wanneer u niet op de afgesproken tijd kunt komen, moet u dit 24 uur van te voren aan ons melden, indien dit niet tijdig gebeurt kunnen wij de kosten voor de gereserveerde tijd bij u in rekening brengen.